top of page

 παραστάσεις 

3 έως 8

Η παράσταση  έκανε πρεμιέρα 1η Ιουνίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών  στο πλαίσιο του Bobos Festival και από τότε ταξιδεύει σε σχολεία και φεστιβάλ. Αυτό το διάστημα φιλοξενείται στο Ιδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη 

Ο Φίλος μου ο Τζιμ 

 Ο Tζακ είναι ένας μαύρος κότσυφας που ζει στο δάσος κι έχει μια μεγάλη επιθυμία. Θέλει να γνωρίσει τον κόσμο και πάνω απ’ όλα να δει τη θάλασσα. Μια μέρα το παίρνει απόφαση και ξεκινάει το ταξίδι του. Φτάνει στη θάλασσα και εκεί συναντάει το Τζιμ, έναν άσπρο γλάρο, που τον καλεί στο σπίτι του. Πετούν λοιπόν μαζί ως το χωριό του Τζιμ. Εκεί όμως όλα τα πουλιά είναι άσπρα.«Ποιο είναι εκείνο το παράξενο πουλί;» ρωτάνε. Όλοι τον κοιτάζουν περίεργα, του γυρνούν την πλάτη. Θα συμπαθήσουν τελικά οι γλάροι το Τζακ ή θα αναγκαστεί να γυρίσει πίσω στο δάσος;

Οι αγαπημένες των παιδιών, Έλενα Ιωάννου και Μαρία Τερζάκη ζωντανεύουν επί σκηνής, με κέφι και συνοδεία ζωντανής μουσικής, το κλασσικό βιβλίο της βραβευμένης Kitty Crowther «Ο μαύρος κότσυφας και ο άσπρος γλάρος» που επανακυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μάρτης. «Ο Φίλος μου ο Τζίμ» όπως είναι ο νέος τίτλος, είναι μια ιστορία για τη φιλία, τη διαφορετικότητα και την αποδοχή. Μια παράσταση που με απλότητα και χιούμορ δείχνει πως όλοι είμαστε ξεχωριστοί και μοναδικοί, ανεξάρτητα από τα εξωτερικά μας χαρακτηριστικά!

Διάρκεια 45΄

Για παιδιά νηπιαγωγείου και Α΄Δημοτικού.

Η παράσταση  έκανε πρεμιέρα το Νοέμβριο του 2017 και από τότε ταξιδεύει σε σχολεία, βιβλιοθήκες και φεστιβάλ. Παρουσιάζεται επίσης στον Πολυχώρο των εκδόσεων Μεταίχμιο για σχολικές ομάδες. 

 6 έως 106
Παραμυθένια λόγια στο μαντίλι 

Ήταν τελικά οι Μοίρες γριές και ξεδοντιάρες;

Νίκησε το φεγγάρι η νεράιδα;

Βρήκε τον αδερφό της η γοργόνα;

Έχει ψυχή η Ελιά;

 

Η Ιφιγένεια Κακριδώνη και η Μαρία Τερζάκη αφηγούνται τέσσερεις ιστορίες εμπνευσμένες από την προφορική μας παράδοση όπως τις ξαναέγραψε η Αγγελική Δαρλάση.

Μια παράσταση με ζωντανή μουσική, παραδοσιακά τραγούδια και παιχνίδια που μας θυμίζει τις ιστορίες που έλεγαν οι παππούδες μας από στόμα σε στόμα, λόγια αλλοτινών εποχών που όπως παλιά, έτσι και τώρα, παρηγορούν, συντροφεύουν και εξηγούν όσα μας φοβίζουν. Νεράιδες, μοίρες, γοργόνες και καράβια ξαναζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μας μέσα από τη δύναμη του δεκαπεντασύλλαβου, που ρέει σαν ποτάμι, συνδέει το παρελθόν με το παρόν, στάζει μέλι στην καρδιά και κάνει την φαντασία μας να ταξιδέψει.

 Η παράσταση βασίζεται στα παραμύθια:Οι  Μοίρες, Το Πετροκάραβο, η Γοργόνα και η Ελιά,

 της Αγγελικής Δαρλάση από τη σειρά Ιστορίες Νεοελληνικής Μυθολογίας που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Σκηνοθεσία- ερμηνεία:

Ιφιγένεια Κακριδώνη (αφήγηση, τραγούδι, κιθάρα, κρουστά)

Μαρία Τερζάκη (αφήγηση, τραγούδι, ούτι, φλογέρα, κρουστά),

Σκηνικά αντικείμενα: Απόστολος Κακριδώνης, κούκλες: Ηλιάννα Σκουλάκη .

Για παιδιά από 6 ετών και ενήλικες.

 2 έως 7

 Με νιαρ με γουφ και γκαρ γκαρ γκαρ

Δραματοποιημένη αφήγηση με ζωντανή μουσική και διαδραστικά παιχνίδια

Θα καταφέρουν τα ζώα του δάσους να κάνουν ορχήστρα;

Θα βρει η αρκούδα το καπέλο της;

Είναι όντως τόσο άτυχο το πρόβατο;

Μπορεί ένα παραμύθι να γίνει τραγούδι ή παιχνίδι ή και τα δύο;

 

Η Ιφιγένεια Κακριδώνη και η Μαρία Τερζάκη αφηγούνται με ζωντανή μουσική και διαδραστικά παιχνίδια επιλεγμένα παραμύθια με ήρωες ζώα από επιλεγμένα βιβλία από τις εκδόσεις ΚΟΚΚΙΝΟ.

Για παιδιά από 2 έως 7 ετών.

bottom of page