top of page

συνεργάτες 

Εθνική Λυρική Σκηνή 

​Η συνεργασία μας ξεκίνησε είχε διάρκεια από τον  Ιανουάριο  έως τον Δεκέμβριο του 2018 και αφορούσε στο σχεδιασμός και την υλοποίηση του Εκπαιδευτικού προγράμματος "Ιζαντόρα Ντακ"

Το πρόγραμμα φιλοξενήθηκε στο Στούντιο Β' της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ.

Η Ιζαντόρα Ντακ,  πρωταγωνίστρια του ομώνυμου βιβλίου της Στέλλας Μιχαηλίδου, είναι μια μικρόσωμη πάπια που δυσκολεύεται να γίνει μπαλαρίνα και που το όνομά της παραπέμπει στη σπουδαία χορεύτρια Ιζαντόρα Ντάνκαν. Η δράση μετατρέπει το Στούντιο Β΄ της ΕΛΣ σε λίμνη των κύκνων και μέσα από τεχνικές του Θεάτρου στην Εκπαίδευση και Μουσικοπαιδαγωγικές μεθόδους, καλεί τα παιδιά να συμμετέχουν σε ένα εργαστήριο για την μοναδικότητα του καθενός, την αποδοχή του διαφορετικού και το διακώμα στο όνειρο.  Για παιδιά Δημοτικού.  

Σχεδιασμός- υλοποίηση: Σταυρούλα Παυλίκου- Μαρία Τερζάκη. 

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη

Η συνεργασία μας ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2019 και συνεχίζεται ώς σήμερα. Στο θέατρο του Ιδρύματος φιλοξενείται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: 

"Ατρόμητα Κορίτσια" με θέμα τα έμφυλα στερεότυπα για μαθητές Δ, Ε΄κ ΣΤ' Δημοτικού και Α' και , Β' Γυμνασίου καθώς και η θεατρική παράσταση: "Ο φίλος μου ο Τζιμ" με  θέμα το ρατσισμό για παιδιά από 4 έως 7 ετών. 

 Πολυχώρος Μεταίχμιο 

Δραματοποιημένες αφηγήσεις παραμυθιών με ζωντανή μουσική και εκπαιδευτικά προγράμματα  βασιμένα σε βιβλία και παραμύθια που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. (Ενδεικτικά αναφέρονται: Παραμυθένια λόγια στο Μαντήλι, Η Γοργόνα που τραγουδούσε και η πριγκίπισσα και ο Μάγος, Παίζω με τους άθλους του Ηρακλή, κ.α.)  Οι δράσεις είτε ταξιδεύουν σε σχολεία, φεστιβάλ, βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία είτε φιλοξενούνται στον Πολυχώρο των εκδόσεων Μεταίχμιο. 

Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας 

Συμμετοχή στην εμψύχωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας στις εκθέσεις «Γεια σου Κύριε Φόβε!», «Στο Παλάτι του Θυμού» αλλά και τα εξωτερικά προγράμματα του Μουσείου

Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς 

 

Σχεδιασμός και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και αφήγησεις παραμυθιών στην Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς για παιδιά («Το πετροκάραβο», «Το μυστήριο της Λίμνης Στυμφαλίας», «Της Ελιάς το Δάκρυ», «Ένα κορίτσι φτερουγίζει πάνω απ’ τον Κεραμεικό» κ.α.) και ενήλικες (¨"Αν ήμουν βιβλίο", "Η Πανδώρα έξω απ΄το κουτί της"). 

Alternative Athens 

Αφηγήσεις μυθολογικών ιστοριών στην Αγγλική γλώσσα  καθώς και διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο ξενάγησεων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας σε συνεργασία με τις Παραμυθοκόρες και το Ταξιδιωτικό γραφείο Alternative Athens. 

 Δημοτικές Βιβλιοθήκες 

Συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας και την Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής στο σχεδιασμό και την υλοποίηση θεατικ'ων παραστάσεων, δραματοποιημένων αφηγήσεων με ζωντανή μουσική και εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά καθώς και για ενήλικες. 

 Εκδοτικοί Οίκοι 

Συνεργασία  με εκδοτικούς οίκους για το σχεδιασμό και την υλοποίηση δραματοποιημένων αφηγήσεων.εκπαιδευτικών προγραμμάτων και παρουσιάσεων βιβλίων που απευθύνονται κυρίως σε παιδιά. Εκτός από το Μεταίχμιο με το οποίο υπάρχει η σταθερή συνεργασία που αναφέρεται παραπάνω, το Αρνίτσι Μπίτσι συνεργάζεται με τους εξείς εκδοτικούς οικούς: 

Παπαδόπουλος  

  • "Ατρόμητα Κορίτσια" της Κατερίνας Σχινά στο ομόνυμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

  • "Τα αληθινά Δώρα του Άι Βασίλη" της Στέλλας Μιχαηλίδου. Δραματοποιημένη αφήγηση με ζωντανή μουσική.

  • " Πολυξένη", της Στέλλας Μιχαηλίδου, εκπαιδευτικό πρόγραμμα και αφήγηση παραμυθιού", 

  • "Κονσέρτο για Λύκους και Κοντραμπάσο" βασισμένο στα βιβλία του Geoffroy de Pennart: "Ο καλόκαρδος λύκος", "Το γεύμα των λύκων", "Έλα πίτα να σε φάω" και "Να ΄μαι ξανά! ". 

ΜΑΡΤΗΣ

  • " Ο φίλος μου ο Τζίμ" της Kitty Crowther, θεατρική παράσταση με ζωντανή μουσική. 

Κόκκινο

  • "Με νιαρ με γουφ και γκαρ, γκαρ, γκάρ" βασισμένη στα βιβλία: "Μισέλ, το πρόβατο που δεν είχε καθόλου τύχη",  του Sylvain Victor, "Θέλω πίσω το καπέλο μου" του Jon Klassen και "Μουσικοί του Δάσους". 

Καλειδοσκόπιο 

  • Ιζαντόρα Ντακ, εκπαιδευτικό πτόγραμμα για την Εθνική Λυρική Σκηνή βασιμένο στο ομόνυμο βιβλίο της Στέλλας Μιχαηλίδου. 

για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας >>
bottom of page